Kaapstad, een culinaire hotspot

Het bruisende Kaapstad staat bekend als de gastronomische hoofdstad van Zuid-Afrika. Wie in een elegante ambiance wil proeven van de Kaapse keuken kan terecht bij tal van uitstekende restaurants. Hier toveren chef-koks met lokale ingrediënten de smakelijkste hoogstandjes op tafel. Kaapstad, omringd door majestueuze bergen en met de zee op de achtergrond, is een adembenemend decor voor een diner.

Culinair
Stijlvol dineren bij Savoy Cabbage

Stijlvol dineren bij Savoy Cabbage

Speelse hapjes

Roodlof gevuld met gorgonzola of gekonfijte eland met ananassalsa: de chefs van Savoy Cabbage experimenteren dat het een lieve lust is. De culinaire creaties van dit stijlvolle restaurant zijn innovatief en een tikkeltje speels, en bovenal heerlijk. In de keuken wordt alleen gewerkt met eerlijke producten; biologische seizoensgroenten, scharrelvlees en huisgemaakt ijs. Het menu verandert dagelijks, afhankelijk van wat de koks aan lokale ingrediënten verzamelen. Kijk tussen de gangen door ook eens omhoog: de lampen hebben de vorm van een savooiekool.

Het chique landgoed Rust en Vrede

Het chique landgoed Rust en Vrede

Dineren op stand

Dineren op het landgoed Rust en Vrede in Stellenbosch is een begrip. De Deense koningin nuttigde hier in 1996 een officiële lunch, maar om van de uitmuntende keuken te genieten hoeft u niet van koninklijken bloede te zijn. Kies het zesgangendiner en laat u verrassen door de gerechtjes, natuurlijk begeleid door een selectie van Zuid-Afrikaanse wijnen. De gerechten hier hebben een klassiek Franse inslag, en de wijn komt rechtstreeks van de omringende wijngaarden. De nadruk ligt op rode wijnen als cabernet, shiraz en merlot.

Lunchen in de tuin

Lunchen in de tuin

Tafelen in het wachthuis

Het weidse uitzicht over Camps Bay en de Atlantische Oceaan was reden voor de V.O.C. in 1786 dit wachthuis te bouwen. Gasten van The Roundhouse kunnen nu genieten van prachtige vergezichten in een historische ambiance. De keuken is modern en verraadt zowel Aziatische als Afrikaanse invloeden. De chefs serveren bijzondere creaties als knapperige bietencarpaccio met mierikswortel en beukenzwammen. ’s Zomers is het terras in de tuin een fijne plek voor een uitgebreide lunch met wijnarrangement – in een heerlijk fris zeebriesje.

Bekijk Reisgids Een vlucht boeken

Gerelateerde artikelen

Ontdek andere bestemmingen in Afrika