Culinaire hoogstandjes proeven in Lima

Dat de Peruaanse keuken een van de meest gevarieerde ter wereld is, wordt in Lima dagelijks bevestigd. Of het nu op een levendige markt is, in een kleine cevicheria of in een sterrenetablissement: het enorme aanbod van kwaliteitsrestaurants maakt Lima een lustoord voor fijnproevers.

Culinair
Kok aan het werk bij Chez Wong

Kok aan het werk bij Chez Wong

Eten bij een levende legende

Javier Wong, de enige kok van zijn eigen restaurant Chez Wong, heeft een bijna legendarische status in Lima. Hij heeft dit bijzondere eethuis in zijn garage gevestigd; hij maakt er de heerlijkste visgerechten klaar in zijn open keuken. Er zijn slechts 10 tafels en u zult moeten reserveren. Als u eenmaal kunt aanschuiven, begint het grote genieten. Er is geen menu; wat er op uw bord verschijnt hangt af van de vangst van dag. Maar wat het ook wordt – gerookte sliptong, gewokte langoustines of sashimi van platvis – de kookkunsten van de vindingrijke Wong zijn van een hoog niveau.

Bij Amaz serveren de koks Amazonische lekkernijen

Bij Amaz serveren de koks Amazonische lekkernijen

Amazonische cuisine

Restaurant Amaz is een van de weinige plekken in Lima waar u de Amazonische keuken kunt proeven. Drijfveer achter dit etablissement is Pedro Miguel Schiaffino; een van de beroemdste Peruaanse chef-koks. Allerlei exotische ingrediënten passeren de revue, zoals camu camu (een zure vitaminebom die lijkt op een grote kers), een salade van palmharten, of churos pishpirones'. Deze escargots zijn door inheemse bewoners van het Amazonegebied verzameld. Ze worden langzaam gegaard en vervolgens geserveerd met een pittige saus.

Broodjes en sappen te over in La Lucha

Broodjes en sappen te over in La Lucha

Flinke sandwiches

Wie trek heeft in een goed belegde sandwich kan terecht bij een van de vestigingen van La Lucha. Deze ‘sangucheria’ is erin gespecialiseerd. De broodjes zijn flink aan de maat en ze zijn rijkelijk belegd en altijd vers. Probeer eens een broodje kip met kaas en ananas of eentje met serranoham en tartaarsaus. Op het menu staan ook verschillende verse fruitsappen. Natuurlijk ontbreekt ook de nationale drank 'chicha morada' niet; een zoete, paarse frisdrank op basis van maïs.

Bekijk Reisgids Een vlucht boeken

Gerelateerde artikelen